19 Kasım 2011 Cumartesi

Doğa'nın ilk pastası


Kızımın yorucu kutlamalarından sonra uzun zaman pasta hazırlamamıştım. Aslında pasta süslemekten ve sonucunu görmekten çok zevk alsam da bunu devam ettirmek pek aklıma gelmemişti. Ortağı olduğum bir iş ve yine yarı zamanlı tasarımcı olarak çalıştığım bir iş yüzünden zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Tabi ki bir de anne olmaya çalışmak ayrı bir konu... Yoğun tempo arasında çok zevk aldığım mutfak ve pastadan oldukça uzaklaştım. İyi ki Doğa doğmuş da tekrar pasta yapmanın ne kadar zevkli olduğunu hatırladım.
Doğa şimdi 1 yaşında. Ne hediye alsam diye düşünürken aklıma pasta yapmak geldi. İş temposundan biraz mola verip pasta hazırlıklarına başladım.

Doğa henüz isteklerini dile getiremediği için nasıl bir pasta olması gerektiğini annesine sordum. Tamay'ın son doğum gününde ki kız suratını çok beğendiğini söyledi. Aslında ben de ona benzer bir şeyler düşünüyordum. Doğa'nın gözlerinin iriliği bana pastada hazırladığım kız suratını çağrıştırıyordu. Aynı zamanda o pasta sunumunun bana bir sürü avantajı olacaktı.


İlk kez kendi misafirlerime sunmayacağım bir pasta yapacaktım. bu yüzden elimin alışık olduğu bir model yapmak heyecanımı bastırdı. Hem şekil itibari ile yuvarlak kekli bir pasta hazırlamak gerçekten pratikti ve iş tempomun arasında riskimi azaltmış oldu.

Bir gün önceden yuvarlak pastamın kekini ve kremasını hazırladım. Pasta keki ve kreması bir gün önceden hazırlayıp buzdolabının normal bölümünde bekletilirse nemini daha güzel almış oluyor. Aynı gün içinde olursa keki biraz kuru kalabiliyor. Üstelik kek ve krema malzemesinin bir gün önceden hazırlanması pastanın kaplanıp süslenmesi için daha çok zaman sağlıyor. Süslemesini yine lokumdan hazırladım. Renklendirmeyi yine toz boya kullanarak elde ettim fakat saçlarını direk kakao ile renklendirdim. Maral ve kızımın pastasındaki saçları da aynı yöntemle renklendirmiştim. Renklendirici kullanmamış oldum. Çocuklar için sağlıklı kakaolu lokum saçlarımız oldu.



Sanırım özellikle bu kız çocuğu suratını pasta haline getirmek bana çok şirin geliyor. Gerçek bir kişilik gibi... Doğa her ne kadar pastasının farkında olmasa da Zilan arkadaşım sonuçtan memnundu. Kızına benzeyen iri gözlü ve benim kızımın aksine bol saçlı bir Doğa Pastamız oldu.