29 Kasım 2014 Cumartesi

Aslan Ali Emre'in Pastası


Vahşi bir ormana veya safariye gitsek bütün bu hayvanlardan oldukça korkarız. Her biri inanılmaz heybetli olan ve doğa harikası bu hayvanlar, aslında bir o kadar tehlikeliler. Ama iş onları çocukların hayal dünyasına indirgeyince sevimli dostlar oluyorlar. Hiç bir yapay karakter, hayvan figürleri kadar şirin olamıyor. Bir filin bebek gibi oturuşu ve her birinin şaşkın bakışları, tek başlarına pastayı güzelleştiriyor. Her çocuğun odasını süslediği gibi..
Bu sevimli dostlar, bu sefer de Ali Emre için pastaya oturuyor.


Semiha, bana ulaştığında (ki telefonum değiştiği için oldukça zor ulaştı. ) Ali Emre için mavi olmayan bir pasta düşündüğünü söyledi :). Erkek çocuğu olduğundan maviyi bıkacak kadar kullanmış olmalılar. O yüzden pastasının bambaşka olmasında son derece kararlıydı. Mavi değil, renk rengarenk olsun,  hayvanlar olsun istiyordu. Eee ilk yaş günleri özeldir. Özel bir pasta olması çocuk için hatırlanmayacak bir anı olsa da aile için ilk göz ağrısıdır. Kendi hazırlıklarımı hatırlayınca Semiha'nın ne kadar özendiğini anlayabiliyorum. 


Gerçi bu harika konu, zaten pastayı güzelleştirecek en güzel şey. Her bir hayvan figürü resmen can verdi pastaya. Gerçekten farklı ve güzel bir sonuç oldu. Çok çok eğlenerek ve mutlu olarak bitirdim pastayı. Hatta kızım bir çok pastama çok büyük tepkiler vermese de buna " Waaay anne bu pasta harika olmuş" bile dedi :D Bütün çocukları mutlu eden tehlikeli bir o kadar da sevimli hayvancıklara teşekkür ederim ;)

Oturan sevimli fil ve endamlı zürafa ;)

Şaşkın zebra, haylaz maymun...
Su aygırını unutmamalıyım. Su ve su aygırı sahnesi, kafamda günlerce vardı. 
Unutmamak için sürekli hayal edip durdum ;)


Aslan kostümlü Ali Emre benim hazırladığım en iyi karakter figürü oldu diyebilirim. Çok sevdim onu. Zaten Ali Emre, kendisi de çok şirin bakışlı bir bebekti. Sonuç olarak Semiha'nın da sevdiği bir pasta olması, beni ayrıca çok memnun etti ;).



Ve vazgeçilmez hayvan kurabiyeleri... Bu konuya uygun olmayacak da ne olacak! Her yaptığım da ayrı keyif aldığım kurabiyeler... 


İyi ki doğdun Ali Emre...

15 Kasım 2014 Cumartesi

Kaptan Ufukta Yaklaşıyor_Doğum Günü Pastası


Kum ıslak. Dalgalar bütün gün vurmuş sahile. Hani o dalgalar gibi vursan ya kıyıya!
Bekliyorum yine gözlerim ufukta, elimde bir kağıttan gemi... Atlayıp kağıttan gemiye gelesim var yanına. Olur muyum Halime Kaptan gibi, Çaresiz dalgalar gibi vurur muyum, bulur muyum seni!...

Biraz hüzünlü bir başlangıç oldu biliyorum. Ama bu pasta bana esprisinin yanında çok romantik ve anlamlı geliyor. Kumsalda eşini bekleyen, minik kağıttan bir gemi ile minik dalgalarla oynayan bir kadın bir o kadar şiirsel oluyor ;)


Bunun yanında, Kaptan'ın ufukta görünmesi, temsili olarak bir kağıttan gemi içinde büyük dalgalarla oynaması, çok eğlenceli görüldüğü kadar onun sevdiği ile kavuşmasını da gizliyor.


Aslında arkadaşım İnci bana bu konuyu söylediğinde zaman çok kısıtlıydı. Arkadaşları Erdinç Kaptan, eşi Zeynep için sürpriz doğum günü pastası istiyordu. Böyle bir pastayı nasıl yetiştireceğimi bilemiyordum. Ve öncesinde hazırlamak için söz veremedim. Henüz işten ayrılma işlemlerimi tam tamına yapamamıştım. Hala bir iki gün gitmem gerekiyordu. Fakat konu beni kendine kendine çekmeye başladı. Kafamda şu kağıttan gemi hayalleri geçtikçe ben Kaptan'ı gemi içinde görmek için sabırsızlanmaya başladım. Ve İnci'yi arayıp Zeynep için pastayı hazırlamaya başlayacağımı söyledim. Gece uykusuz bile kalsam o pastayı yapacaktım ;) 


Aslında öylede oldu. Pastayı gece gece çalıştım. Spot ışıkların altında çalışmak da ayrı bir dinginlik veriyor bana. Hiç ses ve kimsecik yok. Sadece ben ve şekerden modellerim... Yaptığım modellerin ışık ve gölgeler altında ki görüntüleri, beni pastada bitmiş hallerinden daha çok keyiflendiriyor. Hııım en zorlandığım da pastanın kekini yapmak oluyor bundan sonra. Yani birileri bana kek, pasta katları hazırlasa ona yüzlerce bacak kol figürü hazırlayabilirim :D Hem de gece gece bile çalışırım ;)



İşte olur mu, olmaz mı diye düşüne durayım; bir yandan da bakmışım pasta hazır. Minik ama çok ifadeli. Zeynep için eşinden harika bir sürpriz. Umarım sevgileri her zaman bu kadar değerli olur. Böylesine dalgalara alışkın olduğundan da çook güçlü olur. İyi ki doğdun Zeynep! 

7 Kasım 2014 Cuma

Angry Birds_Star Wars Pastası


Uzun zamandan sonra merhaba.
Nasıl başlasam bilemedim bu pasta 3 günde hazırlandı ama bir ayda paylaşılamadı :D Şu kariyer ve anne olma işleri beni yoruyor. Gerçi kariyer dediğim şeyi şu aralar elimin tersi ile ittirmiş durumdayım. Yani bu aralar işsizim :S Sonuçta bu yüzden de blog paylaşımlarına vakit bulamıyorum. Evde otur otur pek keyifli geldi :). Bilgisayar başına geçmek zor oluyor. Hoş bilgisayarım da ben başına geçmeyeyim diye oldukça azimli sorunlar çıkarıyor. Sanırım kariyerim gibi onu da bir kenara kaldıracağım.


Gelelim pastaya!...
Benim için inanılmaz eğlenceli bir pasta oldu. Nasıl yetenekli olursanız olun, modelleriniz süper olmasa bile tipler harika. Ben bu pasta sayesinde Angry Birds oyunlarının bir sürü tiplemesi olduğunu öğrendim. Ve Star Wars karakterleri gerçekten inanılmaz güzeller. Daha çoook karakteri var. Ama pasta 3 günde ancak bu kadar karakteri barındırabildi :) 
Diğerlerini daha sonra kendime bile yapabilirim :D


Pastadan anlaşıldığı gibi bu bir erkek ve bir kız için yapılmış bir pasta. Bu arada çocuklar, kardeş, ikiz bile değiller. Yıllardır yaş günlerini beraber kutlayan iki minik arkadaş. İlk okula gidiyorlar. İki farklı cinsi bir pastada buluşturmak gerekirse aklıma gelen en iyi fikir bu oldu. Sonuçta bu gezegenler savaşını anlatıyor. Pastada parça parça her şey olabilir. En sevdiğim tasarım şekli zaten böylesi. Sınırsız özgürlük :D:D
İki farklı cinsin temsil ettiği iki kule; ne derseniz deyin bu pastayı asıl özelliğine kavuşturuyor. Kızların ekibi ve erkeklerin ekibi. Kız gezegeni ve erkek gezegeni... Hııım! Bir de uzay boşluğunda ki bir iki bağımsız iyi & kötü karakterler... Normalde iki pasta bile denebilir. Ama onları işte bu uzay boşluğu birleştiriyor. 


Tasarlaması ve hazırlaması çok keyifli bir pasta oldu. Arkadaşım Ayfer aradığında çaresiz gibiydi. Anlaştığı kutlama yeri son anda sorun çıkarmış ve 3 gün kala pastasız kalmışlar. Valla arkadaşımı kıramadım gece gündüz bitirdim pastasını. İyi ki de yapmışım çünkü en eğlendiğim çalışmalardan biri oldu.
Bir çoğunu gerçek Star Wars ile eşleştirmeye çalıştım. Umarım doğru yaptım :) 

Çok kızgın bir o kadar da savaşçılar. 
Başta Angry Princess (Leia Organa) & Red (Luke) Skywalker, 

Chewbecca & Darth Vader :) En sevdiğim...


Han solo :)

Qui-Gon Jinn

Gecelerce devam eden karakterler.. C-3PO, R2-D2 robotları..

Gece biten işlerin ışığı ;)

Bunlarda Grand Tarkin ve mürettebat askeri...

Yukarıda ki resim, küçük bir çocuğun yanında Angry Birds ile oynamanın sonucu. Oyalanması için verdiğim şeker hamurları neredeyse benim hazırladığımdan daha hızlı bir şekilde bu hale geldi. Artık ikisi arasında ki farkı bulun demek istemiyorum :D Bütün karakterleri yapmak istedi. Zor ikna ettim. Ama iyi ki yapmış. Evimizde bizimle kalan Angry Birds karakterlerimiz de oldu.

İyi ki doğdun EGE ve NİL...