30 Ocak 2016 Cumartesi

Naz Bebeği bekliyoruz!



Bu pastaları iyi güzel hazırlıyorum ama bazen hayatın ne kadar akıp gittiğini görmediğimi de anlıyorum. Pasta sayesinde yıllardır görmediğim yakınlarımı görüyorum, iletişim kuruyorum. Naz bebek çocuğu olacağına inanamadığım kardeşlerimden birinin göz bebeği olacak. Onu sabırsızlıkla bekliyorlar. Sevgili Onur, kardeşimle yaşıt ve benim ikizim dediğim canım dostum Özlem'in de kardeşi. Arkadaşlarımın çocukları olduğu düşüncesine alışmaya başlamışken kardeşlerimizin çocuğu olacak düşüncesi inanılmaz geliyor. Onlar bizim hep ufağımız, küçüğümüz oldular. Şimdi onların küçücüğü olacak! İnanılması zor ve pasta hazırlaması  çok zevkli bir anı benim için. Hadi güzel Naz sağlıkla doğ küçücük.!


25 Ocak 2016 Pazartesi

Starwars Her Yerde!


Rüzgar için özel bir gün bugün. O özel güne seçilmiş harika ve bir o kadar da çılgın bir parti konusu. Starwars karakterlerini bir sünnet için hazırlayacağım pek aklıma gelmezdi. Demek ki büyüyen küçük erkeklerin içinde sert ve çılgın karakterler yaşıyor. Konularını kendileri seçiyor ve çok çılgın fikirler yaratıyorlar. Hani eskiden bildiğimiz sünnet eğlencesinin yanında ciddi bir erkeksi kutlama yaratabiliyorlar. Büyüyen nesil kendi isteklerini bilen kararlı bir nesil olarak umut veriyor. Her seferinde, her yaptığım pastada beni şaşırtabiliyorlar. Gerçi bu sefer kızımı da şaşırttı demeliyim. Pastayı Aslı'cığıma verirken "bu konuyu seçen çocuk çok  çılgınmış" demeyi bile unutmadı. Hatta onu görmek istedi. Çocuklar gerçekten yeni dilde ve çok kendini bilir konuşuyorlar :D

 Tabi ki konunun çılgınlığının yanında, Starwars karakterlerini pastalarda canlandırmak oldukça zor. Hele benim gibi detayını kafaya takanlar için daha da zor. Bu kurabiyeleri minimalist yapmayı bundan dolayı başaramadım. Bir baktım ki detaylı minik suratlar kurabiyeye yapışmış :D . Zor ama eğlenceli bir çalışma olmuş.



Aslan Rüzgar!

24 Ocak 2016 Pazar

Naked Cake Pasta


Naked cake kesinlikle yapımı inanılmaz zevkli, sevgi dolu bir pasta tarzı. Bir kere yaptıktan sonra şeker hamurlu pastalardan uzaklaşma riski taşıyabiliyor:) Bir kaç kez yaptım ve her şey çok zevkli işledi. 


Gerçi bu sefer hazırladığım çok çok daha zevkli oldu. Çünkü bana Elçin Hanım eşlik etti. Kütük pasta eğitimi dışında beraber bir de naked cake eğitimi geçirdik. uzaklardan geldiği için kıramadım ve ard arda bu eğitimleri işledik. Çok seri ve güzel bir süreç oldu. Kesinlikle naked cake i yapmayı, anlatmayı, yemeyi, sunmayı çok sevdiğimi tekrar farkettim. Günün sonunda çok yorulsak da güzel sonuçlar yorgun gözleri yine de gülümsetti. Elçin Hanım, yolunuzu gözlüyor olacağım. SEvgi ile kalın ve bol bol pastalar yapın ;)


23 Ocak 2016 Cumartesi

Ozan'ın Örümcek Adam Pastası


Sevgili Ozan, sana pasta yapmak çok heyecanlı bir iş. Her yıl annenin sevgi dolu istekleri, özenli konu seçmesi ve bana çok güvenmesi beni inanılmaz mutlu ediyor. Bu yıl kritiğimiz senin şeker hamuruna düşkün olmandı. Yaptığım her pastada bulduğum bahanelerle yediğim şeker hamurunun önüne nasıl geçilir? 


Geçen yıl susam sokağı ve elmo yapmıştım. Ozan, kocaman figür olan Elmo'yu bir seferde yemiş bitirmiş. Bu inanılmaz yüksek şeker miktarı demek. Anneannesine yaptığım mavi pastanın da mavi olduğu için bütün kaplamasını yemişti. Bu yıl konu ne olursa olsun figürsüz olsun diye karar verdik sevgili Berna ile. İki boyutlu bir pasta olmalıydı Konu örümcek adam. İki boyutlu için oldukça uygun. İşte bu şekilde bir tasarım meydana geldi. Ve ozan bu yıl 3 oldu. Üstelik bu pasta ile beraber aileye gelebilecek en güzel hediye de geldi. Ozan hem 3 yaşını doldurdu hem de abi oldu. Kardeşi iki hafta erken gelerek pastaya ortak oldu;) Çok heyecanlı ve harika bir haber ile pastayı bitirdim. Bütün bu güzel günlerin haberdarı olmak kesinlikle bana göre bir iş. mutluluğa ortak olmayı seviyorum. 
İyi ki doğdun ve iyi ki ağabey oldun sevgili Ozan.


Not: sonrasında öğrendiğime göre Ozan yine yiyecek şeker bulmuş. Örümcek adamı yer diye düşünmüştüm ama bütün binaları da bitirmesi oldukça yüksek performans demek :D Seneye şeker hamursuz pasta yapmak lazım bu şeker canavarına ;)

22 Ocak 2016 Cuma

Unsuz, Şekersiz Kütük Pasta Eğitimi



Bu günü nasıl anlatsam bilemiyorum. İlklerim diye başlıyorum ya hep yazılarıma... İşte bu öyle bir gün... 
İlk kez bana uzaklardan gelen bir misafire eğitim verdim. Bu güzel ve özel pasta tarifim ile. Kendime ait unsuz şekersiz pasta için bilgilerimi güzel insanla paylaşmak, tarifi edilemez bir duygu. Daha önce eğitimler verdiğim oldu ama böyle özel bir pasta için eğitim vermeden önce oldukça heyecanlıydım. Günler öncesinden bu güne odaklandım. Zaman nasıl geçti inanın bilmiyorum. Her şeyden önce kendi oluşturduğum bir tarif olması beni çok mutlu etti ve bunun talep görmesi çocuğumun aldığı okul başarısı gibi hissettirdi. 


Heyecanımın yanında bu günü iyi idare ettiğimi umuyorum. Ufak kusurlarım olduysa da Elçin Hanım o kadar kibar ve anlayışlı ki kesinlikle görmezlikten gelmiştir. Evet Elçin Hanım demişken; çok çok tatlı bir insanla bu ilk deneyimi yaşamak şans olsa gerek. Uzaktan gelip bana bir sürü hediyeler getirmesi ve candan tavırları ile bana günü kolay geçirmemi sağladı. Gerçekten şanslı bir eğitmen oldum bu gün. Biz çok güzle işler çıkardık. Kendisi de bir öğretmen ve anne. O kadar güzel sohbetlerimiz oldu ki... Sanırım sabah ki ilk buluşma ile heyecanımı atlattım ve gün bana kolay geçti. Süreyi hiç geçirmeden iki güzel pasta hazırladık. Güzel anılarla vedalaştık. Bu günü asla unutamam. Adımın işlendiği aldığım ilk önlüğümü de... Elçin Hanım her konuda yetenekli ve ilgili. Kendini geliştiren güzel bir insan. Umarım onu tekrar görebilirim. 
Bu işi sevmememin en güzel yanlarını yaşamaya başlıyorum. 


Teşekkür ederim Elçin Hanım, şekersiz beslendiğiniz ve benim tarifime güvendiğiniz için :D

14 Ocak 2016 Perşembe

Barbie Pasta



Barbie oyuncakları çocukken ulaşılmazdı bizim için. Şimdi her köşede barbie veya bir benzeri oyuncağı bulabiliyoruz. Öyle ki bir sürü çeşidi var ve her çeşidini elde etseler bile çocuklar hala barbie hayranı oluyor. Barbinin türevlerinin koleksiyonu bile yapılıyor. Pasta üstünde de bu moda devam ediyor. Ben her ne kadar figürünü yapma taraftarı olsam da sanırım çocuklar pasta içinden çıkan bebekleri seviyorlar. Özellikle 3-6 yaş grubu bu tarz pastalara hayran oluyor. Pastadan dansöz çıktı heyecanı büyük çocukları heyecanlandırdığı gibi küçük çocukları da pastadan çıkan oyuncaklar heyecanlandırıyor :D İlk kez bu deneyimde bir pasta hazırladım. Sonucundan memnunum. Her türlü pastayı denemeye devam :D