25 Mart 2016 Cuma

Başka Türlü Macera


Yeni bir turizm firması Başka Türlü Macera. Genç, kıpır kıpır insanlarla harika işler yapacağa benziyorlar. Füsun, bu maceracı, dinamik grup ile gezdikçe geziyor. Anlatılanlardan sonra gezmek için çıldıracak duruma gelsem de şimdilik oturduğum yerde oturuyorum :D Ama onların Japonya gezisi için yaptığım kurabiyelerle emeğimle de olsa orada bulunuyorum. Fakirin avuntusu belki ama ilerde neden olmasın!
Füsun, Bu kurabiyeleri tura gittikleri arkadaşları için özel istedi. O yüzden her kişinin paketi ayrı ve kendi ismine özel ;) Değişik bir alternatif hediye oldu. Uzun yolculuklar için tatlı birer sürpriz.


23 Mart 2016 Çarşamba

Umut'umuz geldi


Uzun yıl aradan sonra ailemize mis kokulu bir bebek geldi. Kardeş kadar yakın, canından bir parçası oldu kızımın. Beklemek, gün saymak bizim için her gün rutin olmuştu. Sonunda bizi daha fazla bekletmedi Umut Bebeğimiz 10 gün erken geldi. Tamay'ın heyecanı görüşmeye değerdi. "Anne beni görünce tanıyacak mı dersin?". Anne karnında o kadar konuştu, o kadar sevdi, öptü ki doğduğunda hemen ablasını tanısın istedi. Tabi ki kim bilebilir! O minik hallerde ki dünyamızı hatırlasak belki de tanıdığımızı fark ederiz ;) Yine de bilinmezliklerin yanında adı gibi Umut dolu cümlelerle ablasını rahatlattık. "Senini tanıyacağından eminiz:)."
Umut bir anda bir çoğumuzun heyecanı oldu. Hayatta bir yandan kötü günler görsek de Umut, adı gibi bize umudu, sevgiyi, koşulsuz fedakarlığı hatırlattı. Hoş geldin, güzel saçlı bebeğimiz :D

İşte bir ablanın, beklediği kardeşi için hazırladığı kurabiye. Minik yardımlar dışında bütün parçalar ve tasarımlar ona ait. Bütün sevgisi heyecanı, verdiği önem daha iyi anlatılamazdı. Umut'un koruyucu meleği...


19 Mart 2016 Cumartesi

Bir Prensesin Pastası



Ailesinin minik prensesi 1 yaşını doldurdu. En heyecanlı günlerden biri onlar için. Her ne kadar hatırlamayacak olsalar da anneler çocuklarının bir yaş günleri için yapabileceklerinin en iyisini yaparlar. Duru'nun annesi de bu heyecanlı kıpır kıpır annelerden biriydi. Benimle paylaştığı heyecanının sonunda Bu prenses pastası ortaya çıktı. Duru'nun o gün giyeceği kıyafeti ile Duru'nun minik bir figürü pastanın en özel yeri oldu. 



İyi ki doğdun Güzel Duru.


18 Mart 2016 Cuma

Yogalı Yaşlar Neşe!ı


Ruhunu dinlemek, en derine inmek bir çoğumuzun günlük işlerden dolayı asla hatırlamadığı bir şey. Yani kendimizi, dinlemediğimiz ve saygı duymadığımızın bir göstergesi. Neden insan kendini dinlemez! Zor, karmaşık bir soru. Çevre ile ilgili o kadar ilerleme dürtüsü içinde olunca çevreyi dinliyoruz adeta. Bir şeylere ulaşmak veya bir şeylerle savaşmak için o şeyler peşindeyiz. Ya bütün cevabı içimiz biliyorsa. Ve mesajlar gönderiyorsa. Zaten çevre ile nasıl mücadele edileceğini içimiz biliyorsa! Ayakta kalmayı, yemek yemeyi, emmeyi çocuk kimseden öğrenmiyor aslında. İçinden en derinden bildiğini hatırlıyor. Demek, büyüdükçe kopuyoruz içimizde. Nefes almayı erteliyoruz. Sonra fark ediyoruz ki kendimizden upuzağız. 
Yoga kendini, iç sesini, bedenini dinlemenin bir yolu. İnsanın kendi için bir şeyler yaptığı nadir anlardan biri. Kimisi, zayıflayıp, sıkılaşmak için de gitse asıl amacı beden dilin ile uyum içinde olabilme. Beden, beyin ile uyumda olduğunda sağlıklı ve fit olmak kendiliğinden geliyor.



Bu pastayı Yoga eğitmenliği alan bir arkadaşa hazırladım. İyi ki de hazırlamışım. Bu koşuşturma esnasında pastasını bile yapmak beni dinlendirdi. Yoga yapan bir kadın suratının ifadesine dakikalarca bakıp, istiyorum dedim. Ben de böylesi huzur içinde kendimi dinlemek istiyorum. Bedenimin dilindeki kilitleri kırmak! Herkes için huzurla kendini dinlediği günler diliyorum!

İyi ki doğdun Neşe.

5 Mart 2016 Cumartesi

Naked Cake ile Bir Yaş Kutlaması


Naked Cake, şeker hamuru sevmeyenler için harika bir alternatif. Her yaptığımda beni kendine hayran bırakan pasta çeşidi. Yeni bir akım ama geleceği çok parlak bir iş. Gerçekten bir pastacı için severek yapılacak model. Her şekilde sizi dinleyen, hataları saklamak için pastacıya dost olan bir pasta. Lezzet olarak vanilyalı ve sade kremalı tarz pasta sevenler için çok mu çok lezzetli. Üstelik bir yaş günü için harika taze bir fikir. taptaze çiçek kadar güzel bebeklerin henüz figürlerden anlamadığı bir yaşta çiçekten bir pasta kesinlikle doğru seçim.
Benim için en güzel yanı, bu yaşıma kadar çiçekçiden çiçek almamanın eksikliğini gidermiş olmak oldu. Evimde vazo olmadığını fark etmemi sağladı :D Bir gece dahi vazoda da kalsa çiçekçiden elinde bir buket çiçekle eve gelmek kesinlikle ruh katıyor insana. ;)



4 Mart 2016 Cuma

Sevimli Canavarlar


Sevimli canavarlar, pasta konusu için cennet bir konu. Renkli, eğlenceli, çılgın bir çok karakter dolu. İçlerinden seç beğen modelle... 
Daha önce sevimli canavarlar konusunda cakepop ve kurabiye yapmıştım. Bu sefer pastada hazırladım ve çok çok severek yaptığım bir model oldu. Herkesin istediği tarzda pasta yapmak güzel iş ama bana en iyi gelen rengarenk, çılgın pastalar yapmak oluyor. İçimde bastırdığım ufak minik kız çocuğu ortaya çıkıyor :D Eğleniyorum ve zaman akıp gidiyor. Yine sevdiğim bir konuda pasta yaparken zaman akıp gitti. Üstelik Sullivan'ın her kılını neredeyse tek tek uğraşsam da sıkılmadan bitirdim pastayı. Kıllı, pufuduk görünümlü bir pasta oldu ;)


Mike Mazowski, James P. Sullivan, Art, Terry ve Terry, 


Mike Mazowski