30 Nisan 2016 Cumartesi

Kep Pasta



Arkadaşlıklar hele ki lise arkadaşları hayatın en karmaşık bir o kadarda unutulmaz arkadaşlarıdır. Büyümenin verdiği asilik, özgür birey olmaya çalışmanın verdiği gerginlik, korku, heyecan, ilk gerçek aşkların heyecanı, hüznü her şeye şahittir lise arkadaşları. Aradan yıllar geçse de aynı yıllara geri dönüp liseli olabilirsin onlarla. Bundan dolayı onlarla olan her gün özeldir. Arkadaşım Zehra'nın 20 yıl önce beraber mezun olduğu arkadaşlarına güzel bir sürpriz yapması bütün bu duyguları özetliyor. Nice güzel kutlamalarınız olsun canım arkadaşım.

25 Nisan 2016 Pazartesi

Ege'nin Bebek Pastası


Leylek leylek havada,
Yumurtası tavada.
Çağırın gelsin et yesin,
Et yemezse ot yesin.

 Leylek leylek lekirdek.
Hani bana çekirdek.
Çekirdeğin içi yok,
Keloğlanın saçı yok,


Leylek leylek havada,
Yumurtası tavada.
Kızlar kahve kavurur,
Şıngırdaklı tavada.

 Leylek kelimesini duyduğum vakit aklıma gelen ilk sözler bu tekerlemeye ait. Hep gülerim ve beynimin bir takıntısı olarak içimden söylemeyi ihmal etmem. Sanırım ailemde söylenen en komik tekerlemelerden. Ailemde herkes leylek dense başlar bunları söylemeye :) Ben de pasta bile yapsam içimden bu tekerlemenin sözleri ile pastamı oluşturdum. Pastadaki leyleği Ege için uçurdum. Bu sefer bu güzel leylek bir postacı olarak sevgili Ege'yi ailesine kavuştursun diye diledim :D
Güzel Ege için henüz gelmeden tatlı bir güne hazırlık yaptık. Herkes seni bekliyor mis kokulu bebek!




24 Nisan 2016 Pazar

Mavi Melek Pasta



Mavi bir kanat dünyaya gelecek ve ailesi onun için her şeyi hazırlıyor. Güzel bir parti ile şimdiden onu karşılıyor. Güzel melek için iki tane pastayı da ben hazırladım. Fatoş aynı pastanın bir de minik olanını akşam kendi ailesi ile kesmek için istedi. O yüzden büyük melek ve küçük melek aynı anda benim evimdeydi ;)
Haydi Yiğithan herkes seni bekliyor.





23 Nisan 2016 Cumartesi

Prenses Sofia Pasta


Renkli, capcanlı bir pasta oldu. Merve'ciğim, Çizgi Tasarımın bana kazandırdığı hem meslektaşım hem de arkadaşım oldu. 3 yıldır da çok heyecanlı bir anne oldu. 4 ay öncesinden pasta konusunda bana fikirlerini söyleyip gün saydığını düşünürsek o güne ne kadar değer verdiğini görebiliriz. Bu yıl gerçekten çok renkli ve şirin bir pasta oldu. Üstelik benim için bir ilk oldu. Her pastacı defalarca Sofia modellemişken ben ilk kez modelledim. Aslında Yağmur'cuğuma Sofia pastası hazırlamıştım. Ama onun pastası baskılıydı. Bu sefer 3d Sofia Prenses ile karşınızdayım. Minik bir pastaya minik detaylarla hazırladım Sofia'yı. Çok mu çok sevdim. Merve'ciğim de verdiği çılgın tepki ile sevdiğini çok güzel anlattı. 
İyi ki doğdun Ela'cığım.


22 Nisan 2016 Cuma

Süt Oğlan Doğdu!



Süt Oğlum doğdu. Canım, kardeşim, sırdaşım, arkadaşım, belam ve de Zilli'm. Ne kültürümüz uyar onunla, ne zevklerimiz, renklerimiz... Ama içimiz bir, birbirimizin en içindeyizdir. 13 Yaşında genç, ergen halimizden bu yana hep beraberiz. Hiç zorlamayız birbirimizi kendi isteklerimiz için, küfürde ederiz bazen ama alınmayız. Bu kadar zıt gibi görünürken kendimiz gibi devam ederiz her daim. Aslında belki o kadar farklı gibi görünüp çok benzeyen iki kişiyiz biz. Bir gün ara ile doğmuş iki akrep. Birbirini bütünleyen iki kişi. Artık hiç ayrılamaz yollarımız çünkü süt ailesi olduk biz. Onun evladı benim, benimki de onun. 
Ve benim ilk kez bir oğlum oldu. Çok kızlarım doğdu. Ama Zilli'imle beraber oğlum olma düşüncesini de hissettim içimde. O da ilk başta zor alıştı bir kızdan sonra erkek evlat düşüncesine. Şimdi ben bile oğlum diye severken alışıyorum galiba :D 
Bu sefer geçtin beni Zilli. Benden önce bir şey yaptın. İkinci çocuğu önce yaptın. Aramızda 8-10 ay almalı desek de o benden cesur ve marifetli çıktım :D Kızım da senin sayesinde bir kardeşe daha kavuştu. Ona kurabiye bile hazırladı. Ne de olsa süt kardeşi oldu ve bu çok özel bir duygu. İyi ki doğdun OĞLUM. Adın gibi Barış'cıl, soyadın gibi Özgür Yaşa!




20 Nisan 2016 Çarşamba

Özge'nin Babyshower Pastası


Canım Özge'ciğim, hem kardeşimin hem benim anılarımda bolca yer eden güzel insan. Neşeli, olumlu, yetenekli kardeşim benim. Yıllarca çok değişik günlerimiz oldu. Dans gösterileri ve provalarda ki hallerimiz yaşlandığımda dahi beni mutlu etmeye yetecek.Hala görüşüyor olmak, evliliğine, bebeğine şahit olmak ne kadar güzel bir duygu. Tatlı oğlunu hepimiz sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu da sana yapılan harika sürprizin bir parçası. Seni şaşırtan güzel gün için sevenlerin çok çalıştı. Seviyorsun tatlım :) 



16 Nisan 2016 Cumartesi

Power Ranger Pasta


Semra benim çok eski, küçüklük arkadaşım. Uzun yıllardır USA'da yaşıyor ama benim pastalarımı yakından takip ettiğini biliyorum.Bu beni çok mutlu ediyor. 
Üstelik kardeşine defalarca pasta yaptım. Ama bu yıl ilk kez Semra'cığıma da pasta yapma zevkine kavuştum. Bu sefer, oğlu Ali'nin doğum gününde Türkiye'de olmaları büyük şans. Günlerdir planını yaptık. Sonunda kilometrelere meydan okuyup başardık:D 
Üstelik bana onunla büyüdüğüm yılları hatırlatacak bir konu ile pastada buluştuk. Ortaokul yıllarında Semra ile arkadaşlık yıllarımın en vazgeçilmez dizisi Power Ranger'dı. Okuldan eve jet hızı ile koştuğum günleri unutamam. Ergen aşkımın yanında, dövüş sporları ve kahramanlara tutkumu birleştiren bir dizi. Erkeklere uygun denebilir ama benimde erkekten pek farkım yoktu o yıllarda. Semra bu tutkumu pek bilmez. Yine de bana Semra'nın olduğu yıllar Power Ranger'lı yılları da hatırlatıyor. Ve bunun yanında onun oğlunun pasta konusunun  Power Ranger olması çok çok anlamlı oldu benim için. Giysileri değişmiş ama renkler hep o renkler...Üstelik hala bu dizinin devam ettiğini duyduğuma sevindim. Belki izlemeye başlayabilirim :DDD
Canım arkadaşım, güzel oğlun iyi ki doğmuş ve iyi ki pastasında Power Ranger istemiş:)


The Star Wars Ankara'da!


Canımcığım, tatlı Mahinur! Sesini duymak her zaman mutlu ediyor beni. Paylaşımlarımı okuduğunu biliyorum. Seninle olan bütün bu diyaloglarımı, lise de ki mektup arkadaşım ile olan ilişkiye benzetiyorum. Bedenen yanında olamadığım birine, kendini içindeymiş gibi yakın hissetmek gibisin.
Ankara gönderdiğim her kurabiye benim için özel oluyor. Kendimi zorladığım, üstüne bir şeyler kattığım bir aşama her biri. Gönderdiğim de tepkileri fazlası ile merak ettiğim bir o kadar da bu yıl vasat olmamalı, kaliteyi düşürmemeli diye kaygılandığım bir iş oluyor :D Yine sevdiğim eğlenceli bir konu ile Mahinur'a sevgilerimi gönderiyorum. Tatlı oğluna nice güzel seneler diliyorum canımcım.


12 Nisan 2016 Salı

Halacığım iyi ki doğdun!


Benim çok güzel çok özel bir sürü halam var. Onlar benim için ana yarısı. Beraber büyüdüm onlarla, doğduğumdan beri aynı yatakta kocaman oldum. Salonda yer yatağında kimi zaman güldük kimi zaman ağladık. Kalabalık evde bizim odamız yoktu ama her yer bizimdi:) Balık besledik, bayramlıklar almaya gittik. Yani sadece hala değildi onlar bana, abla ve arkadaştı aynı zamanda. En küçüğü güzel halam tek sırdaşım oldu. İlk kez erkek arkadaşımı da başıma gelen her şeyi de ilk onunla paylaştım. O da benimle. 
Çok seviyorum sizi. Bir özleminiz koyuyor bana. Çok özlüyorum çat kapı gelebilmeyi, dedikodunun belini kırmayı, geyik yapmayı, saatlerce çay sevdasına kahvaltıdan kalkmamayı...  Hatta en çok komik olmayan soğuk espriler yapmayı özledim. Bir biz anlıyoruz bu laflardan, bir bize komik geliyor, herkes ciddi konuştuğumuzu anlarken bir biz biliyoruz ciddiyetsizliğimizi :D
Bu doğum gününden beri çok zor günler geçiriyoruz biliyorum. Senin için kutlaması bile zor. Ama hep beraberiz. Uzakta olsa hep sizinleyim. Biz çok zor günler atlattık beraber bunları da atlatacağız.
Seni çok seviyorum en minik halam. İyi ki doğdun.

9 Nisan 2016 Cumartesi

Naked Cake'lere Bahar Geldi


Mevsim bahar olunca çiçekler bile renkleniyor. Capcanlı renkler oluyor çiçekçilerde. Çiçekler böyle renkli olduğu sürece naked cake için cıvıl cıvıl tasarımlar ortaya çıkıyor. Gökçe'nin Nişan Pastası bahar çiçekleri ile süslendi. Çiçeklerin bahar çiçekleri olması özellikle Gökçe'nin isteğiydi. Tabi ki baharda olduğumuz için ben de buna uygun çiçekler bulabildim. Gerçekten istediklerimi bulabildiğim için çok mutlu oldum. Çünkü çiçekçilerde her zaman istediğim çiçekleri bulamayabiliyorum :). Ben bu pasta aranjmanını çok sevdim. Hatta bu renkli aranjman için kremayı da renklendirdim. 


Gökçe'ciğim bu güzel gününde istediğin pastayı yapabildiysem ne mutlu bana. Mutlu mutlu birliktelik dilerim.

2 Nisan 2016 Cumartesi

Lara'nın pastası


Gençlik yıllarımıza şahit olduğumuz bir çok kişi artık anne, baba oldular. Pasta yapıyor olmak, bu güzel temasların devamlılığının en güzel örneği. Belki bu minik Lara'ya tanık olamayacakken şimdi onun bir yaşında olduğunun ve doğduğunun habercisiyim. Benim sevdiğim, anıları tazelediğim bir iş. Bütün bu meleklere pasta yapmak; onlara özel, annelerinin sevgilerini yansıtan... Seviyorum ben bu işi.


İyi ki doğdun Lara!