30 Mayıs 2016 Pazartesi

Ela 1 yaşında


Lise'de 4 küçük, duygusal biraz da aşık kızları varmış. O anı senin, bu anı benim yazar dururlarmış. İçlerinden birinin o güzel cümleleri ile herkesi hayran bırakırmış. Ve bu güzel sözlü Ürün büyümüş, ve Türk Dili ve Edebiyatı alanında hoca olmuş. Tabi ki kimse bu işe şaşırmamış:) 
O tatlı dilli kız hatta artık bir anneymiş, şirin mi şirin Ela'nın annesi. Bu güzel ve özel gününde Ürün için pasta hazırlamak ne büyük mutluluk. Eski dostlar her zaman özeldir. Benim asla unutmayacağım, canım arkadaşım. Kızın iyi ki doğmuş. Gülüşü hiç solmasın.


29 Mayıs 2016 Pazar

Gökçe'miz 1 Yaşında


Gökçe'miz 1 yaşında. 
Gökçe'yi uzun zamandır bekliyorduk. Annesinin onu bekleyişi ve ona kavuşmasına tanık biri olarak Gökçe'nin çok şanslı olduğunu söyleyebilirim. Onun için hiçbir şeye üşenmeyecek bir annesi var. Daha doğmadan yaptığı hazırlıkları düşününce bir yaş gününün harika olacağını biliyordum. Harika bir sahne, masa, ikramlıklar vardı. Renk, kılık kıyafet uyumu da harikaydı. Bunun bir parçası olarak Gökçe kızımızın pastası da benden oldu. Gökçe sadece resimlerde görecek belki ama annesi için paha biçilmez bir gün olarak kalacak. Gökçe'miz en güzle günler, müthiş doğum günleri seninle olsun. Seni seviyoruz.





28 Mayıs 2016 Cumartesi

Elif'in Nişan Pastası


Benim canım kardeşim Merve büyüdü ve yaşıtları nişanlanmaya evlenmeye başladı. İnsan inanamıyorum. Gözümde ufacık olan kardeşlerimiz yuva kurmaya bile başladı diye söze gireceğim ama yüzüm yok :D Çünkü ben tam da o yaşlarda anne olmuştum :D:D İnsan kedine her şeyi normal görürken çevresine uygun gördüğü zaman akışı çok başka :) Sanki zaman herkes için farklı bir kavrama bürünüyor konu hayat olunca... 
Ama yine de mutluluk verici. güzel günlerine, mutluluklarına şahit olmak harika. Her gencin güzel duygular ve heyecanlar ile yaşadığı anların tanığı olmak bu duygulara yakın hissetmek insanı yeniliyor. Sevgiyi, sevginin güzelliğini hatırlatıyor. Kendi anılarını yaşatıyor ve tekrar tekrar sevmeyi tazeliyor damarlarında. Sevgili Elif kardeşim sevgi eksik olmasın hayatınızda.




Anne Pastası ;)


Bir anne için minik ama tatlı bir hediye. Müge'ciğim her zamanki inceliği ile sevdiklerinin en özelini unutmadı.. Annesine tatlı bir sürpriz hazırlamam için beni aradı. Kendisi de çok zevkli, tasarım gücü yüksek bir arkadaşım olduğu için naked cake üstüne koyacağımız çiçekleri bulmamda yardımcı oldu. Sonuçta böyle şık dolu dolu bir pasta ortaya çıktı. Aslında bu pasta öyle göründüğü gibi kocaman değil. Müge için özel mini mini bir pasta. 5 kişilik ama boyundan büyük güzelliği olan bir parça :D 
O minik gövdesi koca bir buketi barındıracak kadar heybetli ;)


20 Mayıs 2016 Cuma

Senem'in Düğün Pastası



İlk düğün pastasını da hazırladım. Ne kadar heyecanlı olduğumu anlatamam. Nişan, doğum günü için pastalar hazırlasam da bu çok korkutucu ve stresli geldi bana. Ama bir o kadar da mutluluk vericiydi. Arkadaşımın bana gözü kapalı güvenmesi ve bu işi bütünüyle bana bırakması gurur verici. Aylar öncesinde çizimini yapıp gelinin gözüne hoş gelecek bir pasta ile sahnedeydik. Günler kala üstümde ki stres ile kendimi gelin gibi hissettim. Ellerim, ayaklarım geri geri gitti. Sınava girecek öğrencinin son güne kadar evi tertemiz temizlemesi misali günde 3-4 kere evi süpürdüm :D . Bir türlü başlayamadım. Tabi ki artık yetiştirememe imkanını da düşününce işe koyuldum. Düğüm mekanına gittiğimde gelin arkadaşımın memnuniyeti bana olan güvenini boşa çıkarmadığımı hissettirdi. Bayağı rahatladım. Artık kendimi de düğüne hazırlamaya başladım. Düğün organizasyonun içerisinde yorucu ama zevkli bir gün geçirdim. Senem, düğününü hayal ettiği gibi gerçekleştirdi. Harika, süper bir düğün oldu. Ona bundan sonra da Thomas ile mutlu mesut bir şekilde hayal ettiği hayatı dilerim. 




13 Mayıs 2016 Cuma

Zeyneb'in Gökkuşağı Kurabiyeleri


İlk royal icing denemelerim. Yani ufak denemeler olmuştu ama kurabiyeyi bütünüyle ilk kez süslüyorum. Aslında zevkli ama benim ortalığı savaş alanına çevirdiğim bir yöntem oldu. Tabi ki kendi batırdığım mutfağı kendim temizleyince de pek söylentili geçti :D Aslında fotoğraflarda görüldüğü gibi düz olanları yine alıştığım yöntem şeker hamuru ile hazırladım. Nedenini bilmiyorum ama kolay olduğunu düşünmüştüm bu düz çizgilerin ama kuruduklarında içime hiç sinmedi. Kuruyunca üstünde delikler, çökmeler oldu. Mutfağımda ki sıcaklık etkilemiş olabilir ama öçyle parlak falan da olmadı.Durum bu olunca düz modelleri bozup şeker hamuru ile devam ettim. Zor diye düşündüğüm modelleri yapıp, kolayı yapamayacağım aklıma gelmezdi. :D


8 Mayıs 2016 Pazar

Rüya



Cake Show İstanbul 2016'da düzenlenen yarışmanın dekoratif pasta kategorisinde katılmak için hazırladığım, çok sevdiğim pastam. Derece alamasa da benim için çok özel ve baktıkça içimi sızlatan bir sunum oldu. Hayal ettiğim sahneyi hazırlamak için sanırım aylar gerekecekti ve biraz sadeleştirmiş olmak dereceyi kaçırmama neden olmuş olabilir. Ya da konusunu, detaylardaki kir ve orantısızlığın anlamı olduğunu yazılı belirtmemiş olmak da... Kızımın en beğendiği ve aslında çevremin asıl madalyayı bundan beklediği pastamı iftiharla sunarım :D
Rüyamda gördüğüm bir sahneyi biraz değiştirerek hazırladım. Ve buna bir konu yarattım. Bir kadın kaybettiği ailesinin arkasından yas tutar. Bu yasın içinde kaybolur. Yıkık dökük, virane olmuş iç dünyasında hapis kalmıştır. kendine bakmaz ve sefil hayatı yaşar. Her gün sadece sevdiklerini bir kere daha görmenin hayali ile yaşar. Sevdiklerinin hayaletleri içinde sıkışıp kalmıştır. 
Konu biraz duygusal biliyorum ama ben şeker hamuruna duygu yüklemeyi çok seviyorum. Yaşıyorlarmış gibi bir iz bırakmak istiyorum. Bütün karakterlerimin yüzünde mutlaka bir duygu olsun istiyorum. Kimine hüzünlü gelse de bu hayatın gerçeği ve en derin sanatın konusudur.
Sevgiyle kalın.





7 Mayıs 2016 Cumartesi

Cam Boynuza Altın Madalya


Ne yazsam, ne anlatsam bilemiyorum. Nereden başlasam onu da bilemiyorum. Pasta ile uğraşmaya başladığımdan beri hayalimde olan karakterleri yaratmaya fırsatlar kolladım. Ama aynı anda bir çok iş ile uğraşınca yarışmaları her zaman kaçırdım. 
Bu sefer kaçırmadım. Aylar öncesinden planımı yaptım. Hayal ettiğim pastayı minik, ufak, ufacık değişikliklerle hayata geçirdim. Üstelik kesinlikle hazırlanmaya pes edecek bir çok zorluklarla karşılaşmış olmanın yanında, geceleri de olsa bu karakteri işledim. Gerçekten de hatırlamak istemeyeceğim bir ay sonunda iki pasta ile yarışmaya katıldım. Hatta öyle talihsizlikler oldu ki ben sadece festival günü pastalarımı sergiden alırken birinci olduğumu gördüm. Bir anda bütün bir ayı geride bırakıp zaferin sevinci ile tir tir titredim. 
Mutluyum, boşluktayım ama en güzeli de hayal ettiğim karakter ile gururluyum. 


Bu ay pastaları yapamaya başladığımdan beri kendim dahil olmak üzere eşim, kızım ikişer kez acile taşındık. Serumlar, iğneler, yüksek ateşler... Onlar ile baş ederken kardeşlerimin ciddi sağlık sorunları, ameliyatlar! Tabi ki bunun yanında yeni doğan yeğenlerimiz, bebişler, güzel haberlerde olmadı değil. 
Ne oluyor, yorgunum, hayat ne zalimsin!, başlayacağım şimdi yarışmaya boş ver, uyku istiyorum uyku! kelimeler anlatamaz belki ama bu ruh hali ile dalgalandıkça dalgalandım. Ama uyumadım, az yedim, sosyalliği azalttım, çocuğu büyük anneye emanet ettim; geceleri benim için önemli olan Cam Boynuzu yaptım. Sevdim, çoook sevdim onu. o da beni üzmedi yarışmada bana altın madalya getirdi.
İki pastamı da Cumartesi sabahı Cake Show İstanbul'a götürüp bıraktım. Eşim hiç olmadığı kadar destek oldu bu yarışmada bana. O olmasa çok yalnız hissederdim eminim. Festivalde yarışmaya katılanları gözlemlediğimde, bir çoğunun bu işi berber yaptığı arkadaşları veya sektörde tanıştığı arkadaşları olduğunu gördüm. Herkes sabah beraber çay içebileceği insanlarla pasta sektörü hakkında konuşabiliyorlardı. Biraz içim buruldu. Tek başıma üstlenmek ağır geldi. Yine de uzakta olsalar da beni destekleyen kardeşlerim olduğunu düşünüp tek başıma çayımı yudumladım. 
Pastaları orada bırakıp eve döndüm. 
Ertesi günü kendimi, kızımla anneler günü kutlaması ve cake show gösterileri için hazırlarken bir kez daha acilde gözlerimizi açtık. Serumlar, iğneler derken Pazar akşam 4 ve ben hala hastanedeydim. Sonuçlar açıklanmış, ben sonuçlardan bir haberdim. Serum biter bitmez baktım kızım daha iyi, eşimle atladık arabaya. İstanbul'un bir ucundan bir ucuna. Trafiği ara yollardan en olmadık sokaklardan nasıl atlattık, o mangalcı çilesini nasıl geçtik bilmiyorum ama sabah kahvaltısı ile duran midem kokulardan zil çaldı. İmkansız da olsa bir saatte tam da ödül törenine 5 dk kala ulaştık .İlk işim pastalarımın yanına koşmak oldu. Ve gördüğüm manzara ile bütün açlık, stres son buldu. Birincilik işareti tam karşımdaydı. 
Sonrası mutluluk, mutluluk, mutluluk... 








Gülse'nin Çiftlik Pastası


Şirin Gülse'miz 2 yaşında. İlk pastasını da ben yapmıştım ve tekrar ona pasta yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yıl Gülse pastasını babası ile paylaşıyor. Yakın zamanda doğmaları ne kadar sevimli bir rastlantı.Bu iki özel an, katlandıkça daha da özel olacak. Bu yıl bu güzel anın ufak bir karesinde benim tasarladığım bir pastanın olması gerçekten mutluluk verici. Nice güzel yaşların olsun minik Gülse. Hep böyle gül neşe içinde ol...

6 Mayıs 2016 Cuma

Bir Kadının Hayatı


Aklıma çok başka fikirler gelip sonuçta başka noktaya ulaştığım çok olmuştur. Bu kurabiyeleri royal icing ile yapmayı hayal ederken alışkın olduğum şeker hamuru ile yapar buldum kendimi. Tabi ki görüntü hayalimden çok başka oldu. Neyse bazen denemek gerek yenilik ve bir adım ileriye gitmek için. Umarım royal icing kurabiye yapmak konusunda üşenmeyi bırakıp ben de bir adım ileri gidebilirim :D


Naked Cake Vazgeçilmez!


Naked Cake, kesinlikle her yaptığımda beni benden alan pasta modeli. Çiçekleri veya dekorları üzerine kondurmadan önce bir şeye benzetemediğiniz, dekorlardan sonra mucize şekilde hayran bıraktıran bir model. Hepsi birbirine benziyor gibi görünen ama bir modelin bir modele benzemediği çok pratik bir pasta. Çok seviyorum, her seferinde daha da çok seviyorum Naked Cake seni!
Tek sıkıntı taşıması saklama  koşulları şeker hamurlu pastalara göre zor ve riskli olabiliyor. Yine de bupasta Silivri'ye gitmeyi başardı :)