31 Ekim 2016 Pazartesi

Halloween Baby Cookies


Doğu bebeği görmeye gitmek cadılar bayramına denk geldi. Giderken elim boş gitmek istemedim. Aklıma bu muzhip kurabiyeleri hazırlmaak geldi. Bebekleri her zaman bir leylek getirmez öyle değil mi!
Bizim Doğu Bebek'imizi de tatlı bir cadı süpürge de getiriyor ve bal kabağında büyütüyor :D Ben bunları hazırlarken çok eğlendim. Doğu Bebek ile sonunda tanıştım. İyi ki aramıza katıldın tatlı kuzumuz.

30 Ekim 2016 Pazar

Rapunzel Pastası


Derin bu yıl ki doğum gününde biraz talihsizdi. Geçen hafta kutlamayı planladığı doğum gününden iki gün önce çok hastalandı. Üstelik bütün aile birden hastalandı. Onun kadar ben de çok üzüldüm. Neyse ki Rapunzel'in üst kulesi maket olduğu için figürlerle beraber saklayabildim. Alt pastasını da tekrar hazırladım. Zorlu geçen bir haftadan sonra sonunda Rapunzel ile kutlama yapıldı. Derin, bir hafta boyunca sabırsızlıkla beklediği güne kavuştu. 
İyi ki doğdun Derin. Bütün ömrün sağlıkla geçsin ;)




Diş Pastası


Annesinin karnında olduğu anlardan beri Yiğithan ile beraberim. Her anının, her özel gününün pastasını yapıyorum. Bu sefer bu yakışıklı adamın ilk dişini kutluyoruz. Minik tatlı bir bir diş için sevimli bir diş modeli hazırladım.En kral diş...
Artık Yiğithan'ı kimse tutamaz. Isırmak serbest ;) 
Daha nice sırma gibi dişleri olsun bu adamın. 


29 Ekim 2016 Cumartesi

Duygu'nun Nişan Pastası


Mahallemizin güzel kızlarından Duygu'da nişanlandı. Kendi gibi zarif gülleri tercih etti. Şekerden güllerden bir buket kondurdum pastaya. Heyecanla hazırladım. 
Mutluluklar Duygu'cuğum...


28 Ekim 2016 Cuma

Orta Seviye Figür ve Keskin Kenar Pasta Kursu




Denizli'den kibar, azimli bir anne misafirim oldu. Tam da doğum günümden bir gün sonra, elinde çok güzel bir hediyesi ile geldi. Bu yıl doğum günümde aldığım ilk ve tek hediye oldu :) Harika bir Denizli masa örtüsüydü.
Beraber keskin kenar pasta ve orta seviye figür çalışması yaptık. Bir gün önce serum takılacak kadar hasta olmamın yanında bir de hamile halimde nasıl bir ders oldu bilemiyorum. Ama Sibel Hanım bana hiç olumsuz bir duygu yaşatmadı. Yorgun ama mutlu bitti çalışmamız. Sibel Hanım'ın harika bir azmi var. Denizli'den İstanbul'a gelmesini anlamıştım belki ama İstanbul'da Anadolu yakasında kalıp Beylikdüzü'ne iki gün boyunca gelmesi beni çok etkiledi:D
Güzel anılarla uğurladım Sibel Hanım'ı. yollarımız tekrar buluşur umuyorum. Sevgiyle...

27 Ekim 2016 Perşembe

Kızlar Partisi Halloween Serisi :)


Bu yıl harika üçlü yaz ayında buluşamadılar. Özlemle görüşecekleri günü beklediler. Kısa bile olsa Ekim sonunda gelmiş olmaları, bizim için heyecan dolu geçti. Okulların açık olması, kısıtlı zamanımızı daha da kısıtlı hale getirse de kızlar iki saatin tadını doyasıya çıkardılar. 
Artık büyüyorlar ve birbiriyleri ile paylaşımları çok daha güçlü oluyor. Araya bir yılın girmesi sevgilerinde ve ilişkilerinde hiç bir gerileme yapmıyor. Sanki kaldıkları yerden devam ediyorlar. Nasıl güzel bir duygu anlatamam. Onlar adına, o gözlerde ki parıltıyı gördükçe mutlu oluyorum. 
Gerçekten çok kısa da olsa bir haftaya yine güzel anılar sığdırdık. Tabi ki kızlar partimizi unutmadık. Bu sene Halloween zamanı bir arada oldukları için tabi ki konumuz kaçınılmaz şekilde halloween oldu :D Bizim kızlar zaten minik birer cadı oldukları için konu da tam bize göre oldu. Kütük pastamız ile üç cadı pastaya can verdi. İnanılmaz eğlendiler. Fark ettik ki, bu cadılar kendilerini pasta üstünde görmekten büyük zevk alıyorlar :D Cadı olmak onları çok eğlendirdi. Ve akşamın sonunda afiyele pastamız yendi :)

23 Ekim 2016 Pazar

Ben Teyze Oldum!


Ben Teyze oldum. İnanması çok güç ama ben teyze oldum. Üstelik aynı anda iki kere :) Benim cadı, uyuz, başımın belası kardeşim anne oldu. Hem de annelerin en zor modelini seçti. Artık düşündüğüm bir şey var benim kardeşim zoru ve acıyı seviyor. Hayatım boyunca, onu ikna ve sakinleştirme ile veya babamla arasını toparlamayla geçirdim. Bu sefer öyle zor bir şey seçti ki hayatta iki tatlı bıdık için anne oldu. Anne olmak istedi ama yine uçları tercih etti:) Üstelik yanımda da değil. İçim sızlıyor onları istediğim zaman göremeyeceğimi, ihtiyaçlarında pat diye yanlarında olamayacağımı düşündükçe. 
Ve bu cadı, minik anne öyle zorluklara göğüs gerdi ki, doğumu bile en zor olanı ile yaşadı. Dedim ya acı ve zorlukları çekiyor onun hayatı. İstemsiz evrenden bütün zorlukları istiyor :) Bundan iki ay önce biz  doğacakları gün ile ilgili planlar yaparken, minik kuzular pat diye geldiler. Kimse yanında olamadı. iki gün sonra İstanbul'a gelecekken orada yalnız acile gitmek zorunda kaldı. Ve buradan hiçbirimiz yetişemedik. Endişe, korku, heyecan... Tam iki ay; kuzular hastanede anneleri evde geçti. Zor uzun iki ay, ama geçti. Bedenim hiç orada olmadı aslında ama hep oradaydı. Hiç görmedim yeğenlerimi ama dokundum bile tenlerine. Öyle bir şey ki o minik bedenlerinin sıcaklığını bile hissettim gözlerimi kapattığımda. Ve sonunda hepimizin ve en çok da annelerinin duaları ile kavuştular yuvalarına. Bundan sonrası kolay mı olacak. Tabi ki de hayır ama onlar yanımızda olacak ve büyüdükçe yapacakları yaramazlıklara kızar olacağız. Hayat yine akacak ama tenleri tenlerinde hep beraber olacak. Sevmek garip, hele hiç görmediğin minik insanları sevmek çok garip. Özlüyorum onları, daha tam koklamadan, dokunmadan özlüyorum. İyi ki doğdunuz benim canlarım.Ve ben Teyze oldum....<3

 Zor bir anım dahi olsa sizi kurabiye olmadan hastaneden göndermem, Asla :) Ben olamasam da sevgimi yanınıza gönderiyorum..

22 Ekim 2016 Cumartesi

Kavi 2 Yaşında



Harika Kavi'miz 2 yaşını doldurdu bile. Garlic grubunun en minik üyeleri büyüyor. Onların her anına tanık olmak, bizi daha da yaşlandırsa da bu paha biçilmez bir deneyim. Bütün çocuklarımız toplandığında, hiç birimiz o günden bir şey anlamasak dahi beraber olmak, aile olmak gibi. Bu doğum gününde Kavi'nin yanında sadece pastalarımla olabildim ama kalbim onlarlaydı. Resimlerden takip ettim. Bütün ailemiz yine kalabalık ve capcanlıydı. Tabi ki Berrak'ın harika doğum günü konsepti, günü çok daha sıcak kıldı. Ben de bu dekora uygun pastalarımla yeirmdeydim :D
İyi ki doğdun bizim sevgili Kavi'miz.




21 Ekim 2016 Cuma

Miray'ın İlk Pastası


Eski mahallemde benden küçük kardeşlerim bile çoluk çocuğa karıştılar. "Allah'ım yaşlanıyor muyum?" diye çığlık atmam gerekirken ben çok sevinçliyim. Her yaş, her deneyim bana beni katıyor. Her şahitlik, denizlerimi derinleştiriyor sanki. İşte bir şahitlik daha yapıyorum. Bugün Miray'ın günü. Miray artık bir yaşında. Eski mahallemi, bir zamanların bebeklerinin bebekleri dolduruyor artık...

Yavru Kartal 1 Yaşında


Bizim fanatik mi fanatik kuzenimiz Tayfun'un oğlu 1 yaşında. 
Eymen'in hiç şansı yok. Beşiktaşlı olacak :D Şimdiden siyah-beyaz renkleri kazıdık beynine. Bütün kuzen ve kardeşlerin Beşiktaşlı olduğu bir camiada "Ben Fenerli falan olacam" derse hepimizin kalbine iner:D. O bizim en minik yavru kartalımız. 1 yaş günün kutlu olsun. Kartal yuvasına hoşgeldin.


20 Ekim 2016 Perşembe

Ada 1 Yaşında


Ada, minik şirin bir adada doğdu. Annesi "nasıl olur, nasıl büyür" diye endişelenirken Ada bir yaşını doldurdu. Sevimli, renkli bir adada büyümek harika bir şey olsa gerek. Aileden uzak ama huzur dolu, sıcacık bir evde olmak, bir çok özlemi giderir belki de. Adanın rengini güzel kullanman dileğiyle güzel Ada... İyi ki doğdun.



10 Ekim 2016 Pazartesi

Arya Doğdu!


Ebru Teyze'sinin prensesi uzun bir bekleyişten sonra dünyaya geldi. Herkes hele ki teyzesi çok heyecanlıydı. Hazırladığı babyshowerdan sonra doğumu için bu cici kurabiyeleri istedi benden. Geçri Arya herkesi heyecanlandırmaya devam etti. Son gününe kadar bekledi :D Beklese de artık aramızda ve hızlı akan zaman ile beraber bir bakmışız bir yaşında...1

7 Ekim 2016 Cuma

Eliz 2 Yaşında


Eliz'in pastasını annesi ile konuştuğumda meğer eskiden ortak mekan ve kutlamalarda bulunduğumuzu fark ettim. Eliz benim yakışıklı Demir Boy'umun çok yakın kız arkadaşıymış. Gerçekten kibar balerin gibi bir kız.Annesi ile karar verdiğimiz tasarım ile işte karşınızda Eliz'İn ikinci yaş günü pastası


3 Ekim 2016 Pazartesi

Kinder Surprise 3D Cake


Annesinin iki kuzusu sanırım onlar için yumurtadan çıkan iki sürpriz. Tabi ki bu yaş grubunun en sevdiği çikolatanın Kinder Surprise olduğunu unutmadan bu pastayı yapmaktan keyif aldım diyebilirim. Benim kızımın ve benimde büyük heyecanla açtığımız oyuncak kutuları ve yediğimiz çikolatayı dev bir boyutta hazırlamak çok eğlenceli oldu. Sanki içini açıp oyuncağı kapacak gibi...


1 Ekim 2016 Cumartesi

Batmobile Cake


Aikidoyu ne kadar sevdiğim asla tartışılmaz. Bana hissettirdiği özlem, huzur, aktiflik, güven... Hepsi benimle alakalı gibi görünse de kazandırdığı en güzel şeylerden biri de arkadaşlıklar, dostluklar, güzel vakitler... Açelya bana Aikido serslarinin kazandırdığı en güzel arkadaş. Hadi dışarı çıkalım, hadi çay içelim diyebileceğin biri olması harika bir şey bu hayatta. Ve o kişinin özel günlerinde beraber olup emek vermek de anlatılmaz yaşanır:) Bu gün onun canı ciğerinin doğum günü. Aylar önceden planladığımız Batmobile ile karşınızdayız ;)