23 Aralık 2016 Cuma

Estetik Cerrah Uzmanlık Pastası


Melih Bey'in uzmanlığı ile doğumgünü aynı anda kutlandı ve iki farklı pasta hazırlandı. Testereli pasta ve bu pasta arasında dağlar kadar fark olmasına rağmen aynı kişi için olduğu bir gerçek :D
Biri vahşetin içinden çıkmış gibiyken biri masum, çalışkan ve savimli...  Nasıl bir ruh geçişi içinde hazırladığımı bir düşünün :D Korkular ve tiksintiler yanında neyse ki bu pasta beni dinlendirdi :D
İste Melih Bey'in uzmanlık verdiği konunun kitabı ile hazırlanmış ikinci pastası. 3D kitap pastası. Plastic Surgery Book...


Sevgiliye Pasta


30 yaş için sevgiliye verilecek bir hediye. Sevilen herşey var üstünde

22 Aralık 2016 Perşembe

Testere Pasta


Geçen yıl, kokuşmuş bir ayak pastası yapmıştım. Yine bu tarihlerde aynı doktor için bir pasta ile daha karşınızdayım. Aslında bu pastaları paylaşırken çok tereddüt ediyorum. Sayfalarında birden bu kanlı manzarayı görenler için şok edici olabilir. Ama çok özenle hazırladığım ve 3d pasta olarak çok iyi sonuç veren bu pastayı bir kenarda unutmak istemiyorum. Her ne kadar korkutucu da olsa kendimi geliştimek için harika fırsat. Geçen sene çok zorlanarak hazırladığım ayak pastasından ve beyin pastasından sonra sanırım bu sefer kolay oldu :) Alıştım yani. Umarım sizlerde beni anlar ve görüntülere dayanabilirsiniz.
Bu bir uzmanlık kutlama pastası, aynı zamanda doğumgünü pastası. Estetik Cerrah biri için bu manzara sıradan ve düzeltilebilecek bir vaka sanırım :D


20 Aralık 2016 Salı

YIlbaşı Kurabiyeleri_ Christmas Cookies


Yeni bir yıl çok çabuk geldi. Acı, neşe, başarı, ölüm, doğum dolu bir yıl oldu. Geriy ebakınca çok şeylerin yaşandığını hissettiğimiz ama bir bakmışız biten bir yıl daha geldi. 2016 rakamına yeni alışmışken 2017 demek gerekecek artık. Umarım bütün insanlık için daha az acı, daha çok aydınlık olur yeni yıl. Yeniyılı temsili bu cici kurabiyelerimiz işin sadece eğlencesi. Ağzımız tatlanarak yediğimiz kurabiyeler kadar tatlı geçsin 2017...


17 Aralık 2016 Cumartesi

Elif'in Prenses Pastası


Nida'cığıma daha önce aksiliklerden ve yolun uzaklığından dolayı pasta yapamadım. Bu yıl sonunda Nida'nın tatlı kızı için bir prenses pastası hazırladım. Minik, şirin bir pasta oldu.
Aslında benim sağlık mazeretlerim neredeyse yinee pasta yapmama engl olacaktı. Ama bu sefer ne olursa olsun bu pastayı hazırlamak istedim. 
Gerçekten yılın son ayı, Aralık; sürekli hasta birileri ile geçti. Okuldan getirdiği her grip ile sıra ile hasta olmayı başarıp zorlu bir aya damga vurduk. iki gün ara ile tekrar tekrar grip olmayı başardık. Elim kolum tutmayarak hazırladığım son bir kaç haftanın pastası ile karşınızdayım.

 İyi ki doğdun Elif!

16 Aralık 2016 Cuma

Alya'nın 2 Yaş Pastası



Alya'nın geçen seneki pastası hazırladığım en iyi prenses pastasıydı. Tam bir prensesti. Annesinin resim öğretmeni olması ve renkleri iyi tercih etmesi her şeyi daha net yapmamı sağlamıştı. Tabi ki parti masasının ve dekorunun içinde çok uyumlu ve şık oldu. 
İşte aradan bir yıl geçti ve bu güzel prensese bu yıl da pasta yaptım. Bu sefer çiçekler içinde bir dekor kullandı annesi. Bu çiçekleri pasta üstünde devam ettirdim. Softluk ve renklilik bir arada oldu. Severek hazırladığım pastanın yanında çiçeklerin devamı cupcake ve kekpoplar da hazırladım.
Bu yıl figürün elbisesini, ince ve hafif görünsün diye şeker kağıt yöntemi kullanarak yaptım. Zor uğraştırıcı bir yöntem ama elbiseler konusunda çok şık görüntü elde edilebiliyor. 
Ve işte Alya 2 yaşında...

Şeker kağıt kullanılarak yapılmış elbisesi ile Alya figürü...

Çiçekler, şeker hamurundan yapılmuştır. Şekerden rengarenk çiçekler...

Cupcake

Kekpop


10 Aralık 2016 Cumartesi

My Little Pony Cake


Çok zevkli bir konu ile çalışma şansı yakaladım. İlk kez bir Pony pastası hazırladım. Bir kaç yıldır pasta yapıyorum ve daha önce neden Pony konulu bir pastaya denk gelmediğimi bilmiyorum. Neyse ki bu  yıl sonuna doğru bir Pony ile karşınızdayım :) 
İyi ki doğdun Ada'cığım

işte Twilight...


9 Aralık 2016 Cuma

Minecraft Pasta


Alp büyüdü. Zaman hızlıca akıp gidiyor. Her yıl ki pastalarına baktığımda iyice büyüdüğünü anlıyorum. istediği pasta konusu bile farklılaştı. Tam 8 yaşa uygun bir konu ile bu yıl ki pastasını hazırladım. 
Çok cicili bicili bir konu değil minecraft. Bir oyun ve piksel piksel görüntülü bir oyun :) Oyunu bilen çocuklar eminim her kareyi anlayacaktır. :)
İşte bizim pikselli pastamızda karışınızda. İyi ki doğdun ALP. 


3 Aralık 2016 Cumartesi

Nişan / Düğün Pastası


Eski mahallemin güzel kızlarından birinin daha mutlu gününe tanık oluyorum. Aysun, benim kız kardeşim gibidir. Doğduğu günden beri evlerimiz iç içe. İnsan inanamasa da zamanın hızını bu anlarda kabul ediyorum. Hızlı geçiyor zaman. Geçerken anılarla gözümün önünden bir daha geçiyor. Ne güzel ki mutlu günlere tanık oluyorum. Her şey en az bu heyecan dolu anlar kadar mutluluk getirsin insana... Zaman o zaman aksa da olur. 
Sevgili kardeşim güzel bir başlangıç yaptın. Her şey daha da güzel olsun sizin için. Mutluluklar.