25 Şubat 2017 Cumartesi

Masha ve Koca Ayı Pastası


Yine yeniden Masha ve Koca Ayı pastası...

Şubat ayının son pastası ile bir süre paylaşım ve pastalara ara veriyorum. Güzel haberler ile tekrar pastalarıma kavuşacağım günleri sabırsızlıkla bekleyeceğim. Şimdilik tekrar Masha'yı modellemenin verdiği zevk ile ne kadar idare edebileceğimi göreceğim :D
Görüşmek üzere



18 Şubat 2017 Cumartesi

Prensesimin Oyun Bozan Ralph Pastası


Canımın canı kocaman oldu. Bu yıl, çok zor şartlarda pastasını hazırladım. Yine bir maket pasta ile kutlama yapmak zorunda da olsak sonuç güzel oldu. Kutladığımız mekanda her şey hazır olunca pastayı maket yapıp işin içinden sıyrıldım diyebiliriz. Ama çocuklar için bu zaten çok da önemli değildi. Hatta çok daha memnun bile oldular evde olmadığı için.. Sanırım arkadaşları ile dışarda kutladığı doğumgünü eğlencesi onu hep mutlu edecek. 
Aylar öncesinden gün sayıp pastası için hazırladığı çizimlere cevap vermemek gerçekten zor oluyor. Annesinin, büyüsede minik bir kuzusu o. Heyecanlı, duygusal bebeği... Düşük enerjime rağmen çizdiği pastayı hazırlayınca ki mutluluğu görülmeye değer. "Anne aynısı olmuş! Nasıl yapabildin?" demesi her şeyi kurtardı. Yorucu, son damla enerji ile hazırlanmış Ralph pastamız karşınızda. 





2 Şubat 2017 Perşembe

Kartallar_Rüya ve Gümüş Madalya


Bu bir rüya! Yıllar önce gördüğüm ve unutmadığım bir sahne. İki kartalın beni kollarımdan tutup uçurması. Bataklık arasından sıyırdığı an. Tarifi zor bir his. Beni uzun süre etkileyen, içimde büyük sevinç uyandıran bir sahne. Bu sahneyi hep unutulmaz hale getirmek istemiştim.
Bu sefer bir yarışma için kendime bu fırsatı tanıdım. Aslında aylar önce çalışmaya başlayacaktım. Ama bu yıl sürpriz bir hamilelikle bir çok işime ara vermek zorunda kaldım. Çok rahatsızlıklar geçirdim. Çok zorlanarak pastalar yaptım. Bu pastayı hazırlayıp hazırlamamak konusunda bile defalarca pes etme noktasına geldim. İçimde nadir bulduğum enerji ile 3 haftalık bir çalışma oldu. 
Yeni kurtulduğum domuz gribinin hafif etkisi, hamileliğin verdiği zorluklarla son geceye kadar bir şeyler hazırladım. Gerçekten de bazen pes edip bırakmayı çok istedim ama bu güzel anıyı başarısız bir sona terk etmek de içimden gelmedi. Öfleye, pöfleye bu iş bitti.


İyi ki hazırlamışım dedim sonunda. Çünkü tek noktadan yere bağlı bu sahne benim statik konusunda yapabileceğimin en iyisi oldu. Yarışmada altını 3 puan ile kaçırsa da ben kafamdakini canlandırmanın büyük gururu içindeyim. Daha iyileri elbet olurdu ama bunu daha bir başlangıç sayalım ;) :D
Bu pastayı yaparken eşimin desteği göz ardı edilemezdi. Benden daha fazla heyecanlı olması hele görülmeye değerdi. Uzun zamandır annemlerin uzakta olması işlerimi zorlaştırmıştı. Yardım edebilecek çok az kişi kaldı çevremde. Ama bu sefer tek başına büyük destek verdi sevgilim. Kolum kanadım oldu. Hele fuar yerine taşırken yapımından daha zor bir işin üstesinden geldik. O narin kanatlar dokunmaya gelmiyordu. Kayınpederi bile taşıma işinde görevlendirdik ki bu büyük bir olaydır :D
Neyse ki 15. İstanbul Uluslararası Gastronomi fuarını bitirdik. Gümüş madalya ile evimize döndük. Fuarda aldığım güzel tepkiler bir madalyadan daha değerli oldu. 
Onlar benim kartallarım. İki dişi kartalım. Beni göklere uçuran iki evladım...








1 Şubat 2017 Çarşamba

İki kardeşin Dinazor Pastası


Ozan'cığımın birkaç yıldır pastasını hazırlıyorum. Bu yıl çok farklı olarak Ozan, kardeşi ile doğum gününü kutladı. Geçen yıl abi olmuştu. Doğum günleri neredeyse aynı zamanda olduğu için anneleri ikisine özel bir kutlama hazırladı. Benim pastalarımda Ozan, artık bir abi oldu ve yanında sevimli kardeşi yer aldı. Çok zevkle hazırladım. Ozan kardeşinin süper kahramanı :) Dinazorlu pastaları ile harika bir dünyanın içindeler...
İyi ki doğdunuz güzel kuzular.