28 Şubat 2016 Pazar

Şeker Hamurundan Beyin Ameliyatı :)


Son bir kaç haftadır sağlık alanında pastalar yaptım. "Ay ben bunları yapmaya nasıl dayanacağım" diye diye bütün insan anatomisini öğrenecek gibiyim. Şeker hamuru dalında tıpta ilerlerim belki de :D
İşin en ilginç yanı her şeyden korkan çocuğum bile normal karşılamaya başladı evde ki ameliyatlık pastaları ;) .


Tümörlü beyin ameliyatı. 


27 Şubat 2016 Cumartesi

Papatyalardan Bir Demet


  Anne, duygu dolu bir isim, bir kahraman, bir sığınak, bir, bir... Yaratılmak için bir tarla, büyümek için toprak, su, güneş... Kadın olmanın en anlamlı hikayesi. Herkes için ona özel kişi. Kızımın değişiyle "çocukların eski odası"
İşte bu güzel annelerden biri bugün bir yaşını daha dolduruyor. Berna'cığım her zaman çocukları ve eşi için beni ararken bu sefer onun en sevdikleri onu unutmadılar. Çok daha iyilerini hak ediyor biliyorum ama bu pastayı onun için hazırlamak benim için büyük zevkti. Harika bir anne için sevdiği papatyaları serptim pastasına ;) 
İyi ki doğdun arkadaşım. Ve ne mutlu sana sevdiklerin seni çok seviyor :)


                                                                 Uyusun da büyüsün
                                                               derdin büyüdüm anne.
Bana o ak sütünden
Verdin, büyüdüm anne.

Uykuma yıldızları
Serdin , büyüdüm anne.
Anne güzelliğine
Erdin, büyüdüm anne.

Faruk Nafiz ÇAMLIBEL


24 Şubat 2016 Çarşamba

Chivas Regal ve Yeni Rakı Kurabiye



Sevgiliye, eşe, çoğunlukla erkeklere verilebilecek güzel kurabiyelerden bir kaçı. Bu sefer alkol çeşitlerini bir arada hazırladım. Böyle olunca da şölen gibi oldu. Bir tane de ikisi bir arada büyüklüğünde bir kurabiye hazırladım. .Yeni Rakı grafiği bu büyüklüğe anca sığdı. Eee ne de olsa aslan sütü, şişesine sığmaz.... 
Tabi ki bu tarz kurabiyeler hazırlamak çok eğlenceli. İşin içine espriler, göndermeler sığdırıyorsun. En eğlenceli kısmı üstlerine hazırladığım grafik yazılarıydı. Montaj yapmaya, grafik tasarlamaya zaten mesleğimden dolayı alışkınım. Benim için özlediğim işleri çok eğlendiğim işler için hazırlamak gibisi yok :D 

Aslen Chivas'lıyım :)





20 Şubat 2016 Cumartesi

Barbie Rock Star Pasta


Benden bir parça barındırdığını, her baktığımda hissettim insan. Büyüdükçe hem kendi başına değişik bir birey hem de kendimden izler gördüğüm, hatıralarımı, korkularımı, sevinçlerimi, üzüntülerimi canlandıran minik insan... Yılların işi yok geçiyor diyenler, ne de haklıymış. Bir çok yıllar geçti. Kendimi en son, bu minik yaşlarda hayaller kurarken hatırlıyorum sonra birden büyüyüp anne oluyorum. İnsan bedenine sığmıyormuş gerçekten. Ama bunu büyüdükçe hissediyorum. Bedenim daha küçük, hayallerim daha büyükken sığıyordu belki ama büyük bedenime küçük hayallerim sığamıyor. Çocuğu ile  rock .& roll yapmak kadar minik bir isteği bile ufak bir kareye sığdıramıyor insan bazen. İşlerin arasında minik sesin anne gel oynayalım demesine karşılık veremeyecek kadar darlaşıyor bedenin...
Canımın her yaş gününü kutladığımda geriye çok geriye gidiyorum. Her büyüdüğünde kendimi görüyorum. Küçük kız çocuğu oluşumu... Sevdiği her şey de; sporda, sanatta olan her  hırsında küçük bedenime dönüyorum. İliklerime kadar hissediyorum bütün hırslarını, kaygılarını, hayallerini... Hele aynanın önünde elinde gitar varmış gibi dans etmesini izlediğimde hem gülümsüyor hem buruluyorum. Aynanın önünde yaptığım taklitleri, gitar çalar gibi yapışlarımı canlandırıyorum. Bir den o ben oluyor. 


İşte uzun lafın kısası bebeğim büyüyor. Artık talepleri, istekleri de büyüyor...
Bu yıl ilk kez dışarıda bir parti vermek istedi. Çocuk doğum günü olsun anne dedi. Her yıl bu denli olamaz ama bu yıl onu kırmak istemedim. İstediği gibi çocuklar için güzel bir mekan ayarlayıp gelebilen bütün arkadaşlarını çağırdım. Hayal ettiği prenses ve günün çocuğu oldu. Konu zaten her yıl önceden belirleniyor. O yılın en sevdiği filmi olan Barbie Rock Star. Bu yıl özellikle rock müzik dinlemeye başlamasının etkisi ile film vazgeçilmezi oldu. Benim içinde eğlenceli bir konu elbette. Bol danslı ve çılgın hazırlıklarla gerçekten güzel bir hafta oldu. Benim yarım kalan bir çok hayallerime rağmen kızımın "her şey istediğim gibi oldu" demesi ve bunu benimde en içimde hissetmem harika bir duygu. Öncesinde yardıma gelen kardeşlerimin sayesinde hazırlık aşamaları bile hayatımın en eğlenceli günleri oldu. Kendimi tamamladığım her şey kızımla oldu.



İyi ki doğdun Balığım...


Rock Star Eylül



17 Şubat 2016 Çarşamba

Estetik Cerrah Pastaları :)


Başlığı atarken gülücük koymadan edemedim:) Çünkü son zamanlarda ilginç pastalar hazırlıyorum. Doktor sektöründen bir kaç kişiyi tanıyınca bütün hayatım bir anda renklendi. Bu pastaları bir estetik cerrah için hazırladım. Bana fotoğraflar ilk gönderildiğinde ayağa bakamıyordum. Ama hazırlarken alıştığımı, doktorların da bu manzaralara espri konusu olacak kadar alıştığını fark ettim. Alışmak bazen iyi bazen kötü de olsa algımızı yönetiyor. O kadar zor olsa da hazırlamak bittiğinde ben de işten çok memnun kaldım. Artık ayak pastaya bakabiliyor, hatta sevgi ile izliyorum :D:D 


Resimlerin tonlarını soldurmak istedim. Canlı halleri instagram hesabında görülüyor. 




14 Şubat 2016 Pazar

Uğur Böceği Pasta


Uğur böceği pasta klasiklerdendir. Hemen herkes bu pastayı hazırlamış olabilir. Bu sefer bana da bu klasiklere katılma fırsatı doğdu. 3d pastalarıma uğur böceğini ekledim. Tabi ki güzel Ela'mızın doğum günü için uğur böceğini şirin bir kız halinde hazırladım. Bazen klasikler, insanı kendine getiriyor. Bana çok iyi geldi... Ela'mıza uğur getirsin :)

İyi ki doğdun Ela kuzusu...

12 Şubat 2016 Cuma

Superman Pasta



"İnsan olmak yetmez yetmiyor zaten 
Supermen Supermen olmak lazım bazen" 
Hayat sorumluluklar arttıkça zorlaşır. Dışarıdan ne yaptığını anlayamasak da bu sorumluluk bütün işlerin aksamadan yürümesini sağlayan sihirli el gibidir. Superman misali görünürde kahraman gibi görünmez. Ama yapılan, üstlenen sorumluluklar güçlü kollar, sağlam kafa gerektirir. İşin masalsı sihirlerin yanında çevremizde böyle insanlar hep vardır. 
Bu superman adamlardan birine bu sefer bir pasta yaptım. Neyse ki iş arkadaşları bu güçlü iş adamının gömleğinin altında ki supermanı çok iyi biliyorlardı. Tam ona göre bir pasta ile sürprizi hazırladılar.
Bütün Superman ve Superwoman olanlara gelsin!




8 Şubat 2016 Pazartesi

Jack Daniels Kurabiye


Yine yeniden Jack Daniels Kurabiyeler. Yeni yeni insanların ismi ile tasarlanmış çok özel kurabiyeler...
En zevkli yanı esprili şekilde birilerine sürpriz gidişleri :)

7 Şubat 2016 Pazar

Tuna 2 yaşında



Kuzenimiz Orkun'un oğlu 2 yaşını doldurdu. Ne güzel bir parti oldu. Bütün sevenleri büyük bir kalabalık ile oradaydı. Böyle günler yorucu da olsa bir çok insanın görüşmesi, özlem gidermesi için harika bir gün. Ve ben böyle günlere özel pastalar hazırladığım için mutluyum. 
Uykucu Tuna'ya sevimli ay dedemizle doğum gününe hazırız.