Kremayı hazırlamak kolay. Ama krema kurumadan kurabiyeleri süslemek, oldukça hız gerektiriyor. Ben ilk denemede icing için kağıt külahlar hazırladım. Çok başarılı külahlar olmadı ve çok çabuk bozuldular. Her yerim royal krema oldu:D Hani elime yüzüme bulaştırdım diyebilirim;)
Bazı kağıt külah uçlarına, minik delikler açmışım. Krema kurudukça tıkandı. Bazılarını geniş delikler açmışım. Bu sefer de incecik narin çizgiler elde edemedim.
Neyse az miktar da kurabiye hazırlayıp az miktarda deneme yaptım. Ve elimde sonuçta birkaç yılbaşı kurabiyem oldu:D
Hazırladığım kurabiyeler, şeker hamuru ile süslediğim kurabiyelerle aynıdır. Hazır yeri gelmişken kurabiye tarifinden de bahsetmeden edemeyeceğim.
Kurabiye için gerekli malzemeler;
1 yumurta (büyük)
1 su bardağı pudra şekeri,
1/2 çay bardağı nişasta
250 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında)
3,5 su bardağı un
İstenirse vanilya veya farklı aromalar katılabilir. Ben vanilya ve limon suyu kullandım.
Kurabiyenin hazırlanması;
- Yumurta pudra şekeri ve tereyağı iyice karıştırın. (Mikser yardığı ile krema kıvamına getirebilirsiniz)
- Nişasta ilave edin ve tekrar karıştırın.
- Unu ilave edin ve yoğurun. Çok fazla yoğurmayın ve avuç sıcaklığınızı hamura vermeyin.
- Hamuru, pişirmeden buzdolabınızda en az 20 dk dinlendirin.
- 170°C sıcaklıkta önceden ısınmış fırında 15 dk pişirin. ( süre fırının performansına göre değişebilir.)
Pudra şekeri ve tereyağı karışımı
Karışıma 1 yumurta ilave edin.
Nişasta ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Unu ilave ederek homojen hale gelene kadar yoğurun.
Biraz sert ve ele bulaşmayan bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru, ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık 5mm) açın.
İstediğiniz kalıbı kullanarak şekiller elde edebilirsiniz. Benim geyik kalıbı biraz büyüktü.
Kestikten sonra tepsiye koymakta zorlandım. Ayak bölgeleri oldukça kırılgandı:)
170°C'de hafif pembeleşene kadar pişirin. Çok fazla pişirirseniz tadında hafif yanık hissi uyandırabilir.
Royal icing için gerekli malzemeler;
1 yumurta akı
150 gr pudra şekeri
az miktar limon suyu
- Bütün karışımı hızlı şekilde çırpın ve kabartın. Akışkan bembeyaz bir krema kıvamına geldiğinde royal krema hazır demektir. Çırpma işlemini el mikseri veya robot ile yaparsanız çok hızlı ve güzel sonuç elde edersiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder