1 Şubat 2015 Pazar

Ozan ve Susam Sokağı Pastası


Gün güneşli, insanlar neşeli
sen de gel oyna susam sokağında
dostluk ve sevgi sarıyor her yeri
gel katıl bize, verelim el ele
sev dünyayı, açılır her kapı
işte susam sokağı...



Şimdi ki yetişkinlerin hemen hepsinin severek izlediği harika dizi Susam Sokağı (Susame Street). Yazıya, onun unutulmaz şarkı sözleri ile başlamamak olmazdı. Sevgiyi barındıran, sokak ve mahalle kavramlarının yaşandığı günleri anlatan eski dostlar bunlar. Yan kapıda ki teyze, fırıncı amca... Hepsi bizim büyüdüğümüz gerçekten neşeli günlerdeydi. Bu günlerde özellikle mevsim kış ve hava güneşli değil belki ama o günlerde karlar bile günlük güneşlik gibi sıcacıktı. Şimdi kapıların arkasında korku dolu günler yaşıyoruz. Belki de kar oynamaya çıkmak bile zor geliyor. Çünkü kapıdan çıktığınızda göreceğiniz ilk yer koridor, bahçe değil :) Zor bir hayat çocuklarımızı bekliyor. Pastalar, her şey sınırsız ve şatafatlı belki ama içinde sıcaklık olmayan bir insan seli arasında sıkışıp kalıyoruz. 
Yine de bir gün bu değerlerimizi tekrar hatırlayacağımızı diliyorum. Belli olmaz belki çocuklarımız sevgiyi tekrar baş tacı yaparlar. Ufak bir hatırlatma dahi olsa pasta bile sıcaklığını bana hissettirdi.


Arkadaşım oğlunun yaş günü pastası için bu harika konuyu istediğinde ilk tepkim kocaman bir gülümseme oldu. Aklıma gelen ilk arkadaş ise kurabiye canavarıydı. Sonra daha kimler kimler, neler neler olduğunu hatırladım. Aslında Berna oğlunu çok harika kitaplarla büyütüyor. Susam Sokağı'nın yeni versiyon çocuk kitapları olduğunu onun sayesinde öğrendim. Az da olsa oğluna bunları yaşatması çok çok güzel. Sayesinde kızıma izletip hatırlattığım güzel bir dizi oldu. Artık tam bir kurabiye canavarı oldu diyebilirim. Hatta kurabiyeyi ağzına almayan bir çocuk iken kurabiye yer oldu :D Bu kitaplar bütün çocukların kütüphanesinde olması gereken kitaplar.  
Bütün bölümleri bulup izleyebileceğim güzel dizi. Çok özlediğim günlerin hatırası pastanın üzerinde o kadar anlamlı ki. Her birini severek ve özlemle hazırladım. Sanki yaşıyormuş gibi pastanın üzerinde el sallayan sevgili dostlar oldular.
Teşekkür ederim Berna'cım bu güzel konu için ;)

Susam sokağının tatlı canavarı, biraz sinir bozucu ama çoook tatlı... 

Araya giren uzun yıllardan sonra unuttuğum ama hafızamı tazeleten Elmo...

İyi ki doğdun Ozan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder