22 Aralık 2013 Pazar

Kütük pasta



Bu pastayı yaptığımızda çok şaşırdım ve sevindim. Çünkü bir hafta sonra iş yerindeki arkadaşlarıma bu şekilde bir yılbaşı pastası yapmak aklıma gelmişti. İlk rulo pastamı yaptığımdan beri rulo pastayı bir ağaç kütüğü şeklinde sunmayı düşünüyordum. Belki fark etmişsinizdir, benim süslediğim bir çok pastada ağaç figürü vardır:) Her boş alana dalları yukarı doğu uzanan bir ağaç eklerim:D
İş ve çocuk işlerini yürütmek konusunda çok yoğun olduğum için kısa zamanda güzel pasta yapmanın yolarını düşünürken rulo pasta tam da aradığım çözüm. Gerçekten ince yumuşak bir pandispanyanız varsa sarıyorsunuz ve size nefis bir pasta oluyor. Üzerinde ki kremayı pürüzsüz sıvamak ne kadar zorsa bu kremayı ağaç gibi göstermeye çalışmakta o kadar kolay. Yani işin biraz kurnazlığı var. Kremanızı mükemmel sıvamak zorunda değilsiniz ve bunu hazırlamak 5 dakikanızı alıyor.
Tam da hazırlamayı düşündüğüm bir pastanın antrenmanını yapmak benim için çok iyi oldu. Artık yapacağım şeyden daha eminim. İnşallah az bile olsa bir zaman bulup iş arkadaşlarıma yılbaşına özel bir pasta yapabilirim. Yılbaşından önce sizlere de bu pastayı yapmanızı tavsiye ederim.


- Pandispanya hamurunu, yapışmaz bir kağıt üzerinde tepsiye 1 cm  incelikte yayın. Zaten ince olduğu için çabuk pişecektir. Piştikten sonra hafif soğumasını bekleyin.
-  İçine kremasını ( isterseniz çikolatalı, isterseniz vanilyalı) yayın. İçerisine muz, farklı meyve veya yemiş koyabilirsiniz. Biz burada haslanmış kestane koyduk ve çok lezzetli oldu.
- Pandispanyayı bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Sarılan rulonun her iki ucunu, düzgün olması için kesin.
- Sonra istediğin büyüklükte budaklar kesip ağaç gövdenize yerleştirin.
- Kakaolu krem şantiyi bütün görünen yüzeye sıvayın.
- Çatal yardımı ile ağaç kabuğu deseni yapabilirsiniz.
- Üzerine yapraklar minik dallar, yemişler, kar taneleri yerleştirip pastanızı şık hale getirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder