24 Aralık 2013 Salı

Vişneli cheese brownie



İnanılmaz güzel bir tarif... Yine bir workshop sonunda elde ettiğim ve ikram etmekten mutluluk duyduğum bir reçete paylaşıyorum. kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Yapımı çok kolay. Sadece malzemelerinizi önceden hazırlamanız yeterli. Elinizin altında malzemeleriniz ve hızlı bir çırpıcınız varsa hazırlamak 10-15 dakika sürüyor. Gerisini fırın halleder;)



Brownie için gerekli malzemeler;

300 gr bitter çikolata
250 gr tereyağı
4 yumurta
100 gr un
7 gr kabartma tozu
150 gr toz şeker
90 gr ceviz
150 gr vişne

Cheese krem için gerekli malzemeler;

150 ml krema
300 gr pınar beyaz
150 gr pudra şekeri
100 gr tereyağı( yumuşak)
40 gr un
2 yumurta
50 gr sütlü çikolata rende

Cheese krem hazırlanışı;

- Bütün malzemeyi bir kaba koyun, mikserle kabarana kadar çırpın.

Brownie hazırlanışı;

- Yağı yapışmaz bir sos tavası ile eritin.
- Yağ tamamen eridiğinde kaynamadan ocaktan indirin. İçine bütün çikolata parçalarını ekleyin ve tamamen eritin. ( Çikolataları bain-marie yöntemiyle de eritebilirsiniz.)
- Yumurtalarla toz şekerleri telle hafifçe çırpın.
- Bütün malzemeleri karıştırın, ceviz ve vişneleri de ekleyin. Vişnelerin fazla suyunu süzün.
- Kek malzemesini kalıplara yayın.
- Üzerine Cheese krem karışımını dökerek hafifçe karıştırın. Ebruli bir desen elde edeceksiniz.
- Kek karışımlarının üzerine çikolata rendelerini serpin ve fırına atın.
- 170°C-180°C fırında 30-35 dakika pişirin.


Not: Brownieyi servis yaparken kesin. Keserek muhafaza ettiğinizde içindeki akışkan ve yapışkan yapısı kuruyabilir. Eğer kesmişseniz her parçayı streç film ile sarmanızda fayda var.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder